Wat is trimmen?
Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van de vacht van honden en katten. Er zijn verschillende soorten vachten en deze vragen allemaal een verschillende trimtechniek. Afhankelijk van de vacht wordt de juiste techniek toegepast.


De trimbeurt.
Uw hond wordt individueel behandeld! Hiermee wordt bedoeld, is dat de hond alleen met de trimster in de trimsalon aanwezig is. Elke hond is uniek, hij heeft zijn eigen bouw en eigen identieke vacht. Daaraan wordt de trimbeurt aangepast. Afhankelijk van het type vacht wordt de hond gewassen en gedroogd. Bij het wassen worden alleen huidvriendelijke en natuurlijke shampoos gebruikt.

Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van al die aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Wanneer u zelf de hond regelmatig heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen. Hierna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd.
Indien uw hond gewassen wordt zal hij nu het bad ingaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht helemaal droog is kan de hond verder worden getrimd en in model worden gebracht.


Inmiddels zijn we enkele uren verder en wordt u gebeld dat u hem weer kunt ophalen. Nadat u hem heeft opgehaald kan het zijn dat uw hond zich een beetje 'vreemd' gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen, uw hond moet namelijk ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het 'gevoel'.


En… vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is natuurlijk altijd de mooiste!